uitgelicht bokkenpootjes

Wat is er nou fijner, dan een taart die niet veel moeite kost, waar je geen oven bij nodig hebt, maar die wel super lekker smaakt! Dat is de bokkenpootjestaart. En aangezien ik iets lekker wilde maken voor deze paasdagen, heb ik er gelijk foto’s van gemaakt en deel ik dit recept vandaag met jullie!

bokkenpootjestaart (1)

Wat heb je nodig:

– 400 ml slagroom
– 1 zakje klopfix
– 1 zakje vanillesuiker
– Dr. Oetker Kloppudding vanille
– 200 ml melk
– bakpapier
– 2 pakken bokkenpootjes

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.

Doe het pakje Dr. Oetker Kloppudding met 200 ml melk in een kom en klopt dit ongeveer 1 minuut op de middelste stand van de mixer.

Je krijgt dat een dikke pudding. Zet deze in de koelkast.

Klop de slagroom met de vanillesuiker en klopfix tot stevige slagroom.

Zorg dat je niet te lang door klopt, dan wordt het boter.

Meng daarna met een garde de pudding en de slagroom door elkaar.

Net zolang totdat alles goed vermengd is. Zet dit daarna weer in de koelkast.

Snijd de bokkenpootjes doormidden, zoals hierboven.

En leg ze op de bodem, zodat deze helemaal bedekt is.

Doe er daarna een laag  slagroompudding over. Gebruik de helft van het mengsel.

Daarna weer een laag bokkenpootjes.

Daarna de rest van de slagroompudding en verkruimel wat bokkenpootjes over de bovenkant. Zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast voor je hem serveert.

(p.s. je kunt ook nog een beetje advocaat door het slagroom-pudding mengsel doen, maar ik vind dat niet lekker, dus dan maar op de alcoholvrije manier )

bokkenpootjestaart (2)

En eet smakelijk maar!

X Geertje