Recepten

Bokkenpootjes Taart

uitgelicht bokkenpootjes

Wat is er nou fijner, dan een taart die niet veel moeite kost, waar je geen oven bij nodig hebt, maar die wel super lekker smaakt! Dat is de bokkenpootjestaart. En aangezien ik iets lekker wilde maken voor deze paasdagen, heb ik er gelijk foto’s van gemaakt en deel ik dit recept vandaag met jullie!

bokkenpootjestaart (1)

Wat heb je nodig:

– 400 ml slagroom
– 1 zakje klopfix
– 1 zakje vanillesuiker
– Dr. Oetker Kloppudding vanille
– 200 ml melk
– bakpapier
– 2 pakken bokkenpootjes

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.

Doe het pakje Dr. Oetker Kloppudding met 200 ml melk in een kom en klopt dit ongeveer 1 minuut op de middelste stand van de mixer.

Je krijgt dat een dikke pudding. Zet deze in de koelkast.

Klop de slagroom met de vanillesuiker en klopfix tot stevige slagroom.

Zorg dat je niet te lang door klopt, dan wordt het boter.

Meng daarna met een garde de pudding en de slagroom door elkaar.

Net zolang totdat alles goed vermengd is. Zet dit daarna weer in de koelkast.

Snijd de bokkenpootjes doormidden, zoals hierboven.

En leg ze op de bodem, zodat deze helemaal bedekt is.

Doe er daarna een laag  slagroompudding over. Gebruik de helft van het mengsel.

Daarna weer een laag bokkenpootjes.

Daarna de rest van de slagroompudding en verkruimel wat bokkenpootjes over de bovenkant. Zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast voor je hem serveert.

(p.s. je kunt ook nog een beetje advocaat door het slagroom-pudding mengsel doen, maar ik vind dat niet lekker, dus dan maar op de alcoholvrije manier )

bokkenpootjestaart (2)

En eet smakelijk maar!

X Geertje

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Reacties

  • Reply Janie 21 april 2014 at 09:10

    Hmmm! Lijkt me heerlijk! Toch zal ik het niet vlug maken denk ik omdat mijn mannetje diabetes patiënt is. Wat dat betreft ga je ook heel anders koken, bakken en leven.

    Toch doe ik dit recept in mijn receptenmap bewaren! 😉

    Liefs Janie!

  • Reply Miranda 21 april 2014 at 19:23

    Hij is superlekker! Toevallig heeft een vriendin hem afgelopen Vrijdag gemaakt voor ons vriendinnenavondje en ik heb werkelijk zitten smullen. Ga het recept onthouden en hem zelf ook eens maken.

  • Reply Bron van inspiratie – april | 30 april 2014 at 14:21

    […] fudge – Zilverblauw 5 gezondere alternatieven – Famme Bokkenpootjes taart – Stay at home Beauty Crispy Chocolade – Lief Vosje Hocus Pocus groenten weg – In a flow around the world […]

  • Reply Abby 20 augustus 2014 at 11:52

    I see you share interesting content here, you can earn some additional cash,
    your blog has big potential, for the monetizing method,
    just type in google – K2 advices how to monetize a website

  • Reply Linkjes van dingen die je kunt maken of bakken – kuntselsmadebyashley 27 augustus 2016 at 07:51

    […] 27 augustus 2016 door ashleys,blogs Bokkenpootjes Taart […]

  • Reply Miranda 19 oktober 2016 at 11:12

    Worden de bokkepootjes niet ‘te’ zacht (of smaken ze ‘oud’) als ze wat langer bovenop de taart liggen? Of kan ik ze ook vlak voor het serveren eroverheen strooien?

    • Reply Geertje 19 oktober 2016 at 11:26

      Na 1 dag zijn ze wel iets zachter, maar nog steeds prima te eten!! Maar als je ze echt krokant wil houden kun je ze het beste vlak er voor er op strooien.

  • Reply Sor 25 oktober 2016 at 22:20

    Zou je de taart kunnen invriezen? Ik wil hem morgen op m’n verjaardag maken en zaterdag bij het vieren verder opeten???

    • Reply Geertje 26 oktober 2016 at 01:22

      Oeh… ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, dus zou het niet weten. Wel eens gehoord dat je zelfs kwarktaart etc. in kan vriezen, dus zou je denken dat het gewoon kan.

  • Reply Nelly 8 november 2016 at 17:08

    het ziet er lekker uit

  • Reply P 11 maart 2017 at 11:11

    Hoe groot is de vorm qua afmeting?

    • Reply Geertje 11 maart 2017 at 13:38

      Ik gebruik wisselende maten… Met een kleiner blik wordt hij wat hoger en met een groter blik wat platter. Is maar net wat je in huis hebt en de voorkeur aan geeft! Succes!

  • Reply Christel 22 april 2017 at 17:03

    Wat voor stukjes leg je op de bodem? De helften van elkaar gehaald?

    • Reply Geertje 22 april 2017 at 21:25

      Ja klopt! Gewoon even met een mesje voorzichtig van elkaar scheiden! Succes met maken en eet smakelijk…

  • Reply Alwina 24 april 2017 at 13:32

    Hmmmm, hij was heerlijk! Zou wel volgende keer een kleinere vorm nemen. Had my 26 cm, maar bijna te weinig koekjes en slagroompudding.

  • Reply Ria van Lieshout 21 juli 2017 at 17:28

    Nou, jouw recept ziet er toch wel wat gedetailleerde uit als wat ik op Facebook vond. Ik ben blij dat ik de link naar jouw recept heb aan geklikt. Morgen ga ik hem maken voor ons feestje as. zondag, ben heel benieuwd hoe het zal gaan en hoe het smaakt. Bedankt voor je recept.

    • Reply Geertje 21 juli 2017 at 17:42

      Graag gedaan! Veel plezier zondag… Laat je nog even weten of hij lekker was? Vind ik leuk…

    Plaats Een Reactie