Appels… Niet mijn favoriete fruit om zo te eten, maar als het op bakken aankomt gebruik ik ze heel veel!
Toen ik laatst een grote zak appels van een vriendin kreeg, wist ik daar natuurlijk wel raad mee en vroeg ik aan de kinderen wat ze het liefste wilde, dat ik zou maken.
Appeltaart als toetje zeiden ze allebei.

crispy apple crumble (6)

Soms maak ik namelijk een heerlijke appel kruimel taart als toetje.
Gewoon omdat het lekker is en de meiden er zo enorm van kunnen smullen.
In de loop van de jaren heb ik het recept zo gemaakt dat hij (voor ons) echt prefect is.
Een Crispy Apple Crumble!

crispy apple crumble (1)

Wat je er voor nodig hebt?

Voor de kruimels:
– 250 gram bloem
– 180 gram havermout
– 360 gram bruine basterdsuiker
– 180 gram boter
– 3 eetlepels water

Voor de appels:
– 5 appels
– 50 gram suiker
– 35 gram bloem
– 1 eetlepel kaneel
– 60 ml water

crispy apple crumble (7) crispy apple crumble (3)

Je doet alle droge ingrediënten in een kom en mixt het met een vork door elkaar.
Smelt de boter, voeg dit samen met het water toe en roer het wederom goed door elkaar met een vork, totdat je een soort deeg krijgt.
Snoep even van het deeg, wil je daarna nog een stukje proeven, dan is je deeg goed gelukt!

crispy apple crumble (4)

Snijd de appel in kleine partjes.
Als de meiden in de buurt zijn zorg ik er vaak voor dat ik een extra appel heb.
Vaak wordt er al zo veel van gesnoept dat ik niet veel over hou!

crispy apple crumble (5)

Doe de appels in een ingevette schaal en voeg de suiker, kaneel, bloem en het water toe.
Mix alles daarna door elkaar.

Doe de topping bovenop de appels en zet hem in een voorverwarmde oven van 190ºC.
Bak het 30 tot 35 minuten!

20150628_184524-01

Serveer de Apple Crumble wanneer hij nog warm is!
Met een bolletje ijs of een toefjes slagroom!
Echt super lekker!

Geniet er van!