Toen ik mijn blog net was gestart, heb ik al eerder dit recept gedeeld!
Maar tijdens het verhuizen van mijn blog raakten de foto’s kwijt en dus stond het recept online, zonder foto’s!
Erg jammer want het is zo verschrikkelijk lekker en iedereen zou dit een keer gegeten moeten hebben!
De meiden smeken me ook vaak: “Mama, wil je please please please weer paashaas maken!?!”

Dus………. hierbij het recept voor paashaas!

uitgelicht paashaas

Nu zul je vast denken, paashaas???? Dat is toch zo’n chocolade ding? Maar nee… Het is een lekker kipgerecht wat je met rijst of stokbrood kunt eten.
Het is een recept van mijn opa en is zo oud dat het nog getypt is met een typemachine!
Vaak maak ik het op van die regenachtige dagen zoals gisteren.
De meiden helpen met dan met alles afwegen en klaarzetten en zo zijn we gezellig een hele middag zoet.

Wat heb je nodig?

– 2 kipfilets
– 1 ui
– 50 gram boter
– 1 eetlepel kerriepoeder
– 2 kleine bekertjes crème fraîche
– 100 gram bacon (in dunne plakjes)
– 1 kippenbouillon blokje
– 150 ml mandarijnen sap/siroop (uit een blikje)
– 150 ml gembersiroop
– 30 gram bloem
– 3 eetlepels tomatenketchup
– wat peper en zout

 20150713_094346

Omdat het allemaal snel achter elkaar in de pan moet, zorg ik er altijd voor dat ik alles vast heb klaar staan en afgewogen. Dit werkt het makkelijkste want iets afwegen en ondertussen in de pan roeren is niet zo’n succes!
BEEN THERE, DONE THAT!

– Snijd de kip in kleine blokjes,
– Snipper de ui fijn,
– Snijd de bacon klein,
– Meng de 30 gram bloem alvast met de zure room (goed mengen dat alle klontjes er uit zijn),
– Meet 150 ml gembersiroop af en meet 150 ml mandarijnen sap af (mag bij elkaar in 1 maatbeker),
– Doe 1 bouillonblokje (voor 1 halve liter) in 300 ml kokend water.

paashaas
Begin met het bakken van de kip in 25 gram boter. Als deze gebakken is laat je hem even met rust. Dit hoeft pas aan het einde van het recept toegevoegd te worden. Fruit ondertussen de ui met de kerriepoeder in de overige 25 gram boter. Voeg hier de bacon bij en bak dit mee. Voeg daarna de bouillon en de gembersiroop met mandarijnen sap toe. Laat dit warm worden (niet koken). Voeg wat van het warme vocht bij de zure room met bloem en roer dit goed door. Als alles goed gemengd is, doe je dit mengsel in de pan er bij en laat het zachtjes 3 minuten koken. Voeg hierna de tomatenketchup toe, met de kip en breng het op smaak met wat zout en peper.
En klaar is de paashaas.
Meestal maak ik dit in de ochtend al of zelfs de dag ervoor. Dan trekken de smaken goed in en is het nog lekkerder.

Serveer dit gerecht met rijst of stokbrood en eventueel de mandarijnen uit het blikje.

Smakelijk eten!